Rond 1989 kreeg klei bewust vat op mij. In het creatief centrum in Hardenberg ben ik via allerlei creatieve vakken uitgekomen bij boetseren. Lessen van Truddie Lodder (tekenen) en Anton Guiljam (schilderen en boetseren) hebben mij in deze periode geïnspireerd.
Vervolgens heb ik een aantal jaren gewerkt in het open atelier van hetzelfde creatief centrum.

In 1999 ben ik een eigen atelier gestart en heb mijzelf verder ontwikkeld. In dezelfde periode ben ik lid geworden van SKNN.

Verdere lessen heb ik gevolgd bij:

  • Lettie Gerber - glazuren
  • Henk Wolvers - ingekleurd porselein
  • Piet van der Sluis - mallen maken

In mijn atelier geef ik keramieklessen aan volwassenen. Ik ben lange tijd verbonden geweest aan de stichting “kind en cultuur”. Binnen deze stichting heb ik gewerkt als kunstenaar in de klas voor basisscholen.

Keramiek@venture

In 2006 ben ik samen met een aantal keramisten het keramistencollectief keramiek@venture gestart. Wij exposeren als groep, proberen elkaar te stimuleren en te motiveren en promoten onszelf door bij bijvoorbeeld op kunstevenementen aanwezig te zijn met o.a. living statues en de jaarlijks terugkerende acties in de Tuinen Mien Ruys.
In 2015 hebben we voor de eerste maal de "oktober keramiekmaand" georganiseerd en dit in 2016 en 2017 herhaald. Dit evenement zal ook in 2018 weer plaats vinden.

Sinds 2018 ben ik lid van de NVK (Nederlandse Vakgroep Keramisten). Bekijk mijn pagina hier.