Traditioneel op Hemelvaartsdag, werd op de Grote Brink van Dwingeloo de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo gehouden. Duizenden bezoekers genoten van schitterend keramiek. De keramische kunst bloeit in Nederland. Rond de 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Driekwart daarvan wilde, samen met keramisten uit andere delen van Nederland en kunstenaars uit Duitsland, België en Frankrijk, op de keramiekmarkt in Dwingeloo hun werk tonen. Daaraan ging een strenge selectie vooraf. Hierbij werd gelet op kwaliteit en originaliteit. De Grote Brink bood voldoende ruimte aan de circa 90 deelnemers om hun expositiekramen met van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen in te richten. De diverse demonstraties, workshops en passende muzikale bijdragen maakten de 29ste editie tot een groots evenement. De organisatie spreekt wederom van een groot succes.

Voor de Keramiekprijs Noord-Nederland 2022 werden genomineerd: Frans Thevis uit Oirsbeek, Christine Möhring uit Vierssen (Duitsland) en Joke Dekker uit Dedemsvaart. Deze prijs, een geldprijs gesponsord door Wiechers Wonen uit Dwingeloo, ging uiteindelijk naar Joke Dekker en werd uitgereikt door de heer Wiechers van Wiechers Wonen in Dwingeloo en Ommen.

De ‘Draaiprijs Noord-Nederland’, eveneens een geldprijs en gesponsord door Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo en VeKa uit Dreumel, werd uitgereikt door mevrouw Duller van VeKa. Dörte Ahrenkiel uit Utrecht mocht deze prijs in ontvangst nemen. De andere genomineerden voor deze prijs waren Ruth Kirsch uit Krefeld Duitsland en Maria Wieding-Kalz uit Rosendahl-Holtwich Duitsland. Van de genomineerden die geen prijs kregen toebedeeld werd door de organisatie een kunstwerk aangekocht. De vier objecten werden verloot onder de betalende bezoekers.

 de genomineerden, juryleden en sponsoren (foto Ans Klok)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *